Olen jo jonkin aikaa suunnitellut uuden pipon ompelemista lapselle. Olisi tietysti helppoa ommella tavallinen peruspipo, mutta koska aina on kiva kokeilla jotain uutta, olen odottanut sopivan idean osumista kohdalle. Nyt se sitten tapahtui.

Kangaskorjaamolla-blogin Facebookseinällä oli linkki tähän videoon, jonka ohjeella ompelin lapsen uuden pipon. Pipo valmistuu suorakulmion muotoisesta kangaspalasta kahdella ompeleella. Päälaelle jää aukko, joka kuitenkin käytännössä pysyy kiinni kun pipo on päässä.

Tämä pipohan on hauskan näköinen, mutta siinä mielessä epäkäytännöllinen, että joka kerta pukiessa joutuu selvittelemään, miten päin pipo laitetaan päähän. Ratkaisin ongelman ompelemalla tikkauksen pipon alareunaan ja ottamalla päälaella olevan reiän muutamalla pistolla kiinni. Samalla varmistui, ettei päälaelle jäävä reikä jää auki, vaikka yllättävän hyvin se näyttää pysyvän kiinni ompelemattakin.

Materiaalina käytin merinovillaneulosta. Se on kohtalaisen ohut, mutta varsinkin kaksinkertaisena hyvin lämmin materiaali. Se myös tuntuu ihoa vasten miellyttävältä. Piposta tuli käyttäjälleen hieman reilun kokoinen, joten se mahtunee päähän vielä keväälläkin. Ja reilun koon ansiosta myös pienen pukeutujan on helppo pukea se päähän.

2 Replies to “Ommeltu pyörrepipo”

  • Onpa mahtavaa, että tämä kierrepipo pääsi toteutukseen. Hyviä vinkkejä tässä tulikin pipon ompeluun. Minullakin vielä kutkuttelee ommella tämä kierrepipo, niin hyviä kuvia ja kierteitä näissäkin kuvissa näkyy. Iloista syksyä!

    • Kiitos hyvän idean jakamisesta. Minulla on jo mielessä, että ompelen muutaman pipon lahjaksikin. Hyvää syksyn jatkoa!

Comments are closed.