Ompelin koiran haalarin harjatusta collegesta. Käytin fleecehaalarin kaavaa, jonka otin kirjasta Ompele koiralle. Kirja oli lainattu kirjastosta, mutta taitaa mennä ostoslistalle seuraavaksi, koska sisältää monta mielenkiintoista mallia.

Koirat ovat hyvin eri kokoisia ja mallisia, joten tuskin mikään vaatekaava sopii kaikille koirille. Onneksi kirjassa on myös neuvottu, miten kaavaan tehdään yleisimpiä muokkauksia. Minäkin jouduin muokkaamaan kaavaa useasta kohdasta. Myös koiralle ommellessa kannattaa tehdä ensin harjoituskappale, koska kaikki muokkaukset eivät välttämättä mene kertaheitolla oikein.

Ensimmäiseen versioon lyhensin selkää kirjan muokkausohjeiden mukaan. Kävi kuitenkin ilmi, että tässä tapauksessa selän (ja samalla koko puvun) lyhentäminen ei ollutkaan oikea ratkaisu, ja puku kiristi kyljistä koiran liikkuessa. Lopputulos oli paljon parempi kun jätin selän pituuden ennalleen ja sen sijaan tein hännälle enemmän tilaa ja lisäsin suunnilleen saman verran pituutta niskaan.

Lahkeita lyhensin reilusti, ja siitä huolimatta lyhennän niitä ehkä vielä lisää koska varsinkin takajalat lipsahtavat koiran maatessa helposti lahkeen sisään.

Kirjan ohjeessa puvun vapaat reunat on jätetty huolittelematta, koska fleece ei purkaannu. College kuitenkin käyttäytyy eri tavalla, ja ilman huolittelua olisi venynyt ja rispaantunut käytössä. Siksi olen huolitellut kaikki vapaat reunat resorikaitaleella. Venytin resoria etukappaleen takareunassa (vatsan alla) enemmän kuin kyljissä ja takajalkojen välissä, koska muuten etukappaleen reuna pyrki roikkumaan turhan alhaalla.