Kuten aiemmassa palapelipallopostauksessa lupailin, tein palapelipallon myös virkkaamalla. Tai oikeammin, niitä tulikin kaksi. Tarvitsin kipeästi jonkun helpon, mukana kuljetettavan käsityöprojetin, ja nämä pallot nimenomaan olivat sellaisia.

Kaksi palapelipalloa ja virkattu panda.

Vaikka molemmat pallot olivat yksinkertaisia tehdä, meni niihin runsaasti aikaa. Tähtipallossa on jopa 24 virkattua kartiota, jotka on virkattu yhteen, 8 kartiota aina renkaaseensa. Toiseen palloon tarvitaan vain 12 kartiota, mutta lisäksi virkataan kolme kantta.

Virkatut palapelipallot avattuna.

Palapelipallon ideahan on se, että pallon voi purkaa kolmeen osaan ja koota taas. Tähtipalloa voi lisäksi muokata pyörittelemällä kartioita niin, että pinnasta tuleekin sileä ja pallosta enemmän pallon tai kuution muotoinen.

Virkattu, tähden muotoinen palapelipallo litistettynä kuutioksi.
Tähtipallo “litistettynä”.

Palloja pyöritellessä ja kootessa huomasin, että näitähän voi myös yhdistellä.

Virkatut palapelipallot sekoitettuna.

Ohje näihin virkattuihin palapelipalloihin löytyi Look at what I made -blogista. Samalta sivulta löytyy runsaasti muitakin virkkausohjeita, mm. palapelipallon idealla toimiviin eläinhahmoihin.

Langaksi valitsin kaapeissa pyörivistä keristä Novita Cotton Softin. Lankaa oli mukava virkata, eikä siitä irtoa nöyhtää. Lopputulos on kuitenkin aika karkea, joten pallojen purkaminen ja kokoaminen on vaikeampaa, kuin jos ne olisi virkattu liukkaammasta langasta.