Ompelin jokin aika sitten neulatyynyn nuppineuloja varten. Kankaiseen neulatyynyyn ei kuitenkaan voi laittaa parsinneuloja eikä muita tylppäkärkisiä neuloja. Siksi valmistin virkkaamalla neulatyynyn, johon voi pistää myös tylpempiä neuloja.

Kilpikonnan mallinen virkattu neulatyyny edestäpäin kuvattuna.

Idean neulatyynyn malliin sain selaillessani amigurumi-ohjeita. Kilpikonna on tällä hetkellä lähellä sydäntäni, koska perehdyin jokin aika sitten niiden hoitoon. Nelijalkaisena kilpikonna myös pysyy pystyssä pöydällä helpommin kuin jokin vaikkapa kaksijalkainen hahmo.

Kilpikonnan mallinen virkattu neulatyyny kivellä.

Kilpikonnan kilpi on tehty afrikankukista. Ne ovat vastine meidän isoäidin neliöillemme. Tähän kilpikonnaan olen soveltanut useita ohjeita, mutta myös valmiita ohjeita afrikankukkakilpikonnalle löytyy. Hyvä suomenkielinen kuvallinen ohje afrikankukan virkkaamiseen löytyy Elengiinan blogista.

Afrikankukista koottu kilpi.

Tiesitkö tämän?
Ensimmäinen afrikankukkaohje on julkaistu eteläafrikkalaisessa Sarie-lehdessä. Malli on saavuttanut suuren suosion ja tänä päivänä netti on pullollaan erilaisia töitä, jotka on toteutettu afrikankukkaa hyödyntäen.

Kilpikonnan kilpi on virkattu ohuesta puuvillalangasta. Kilpi on niin tiivis, että paksuimmat neulat menevät siitä läpi vain reikien kohdalta. Itse kilpikonna on kuitenkin virkattu paksummasta puuvillalangasta ja paksummalla virkkuukoukulla, joten sen läpi paksutkin neulat menevät mistä vain. Neulatyynyn täyttämiseen käytin polyestervanua.