Olen käyttänyt samoja neulatyynyjä viimeisen 15 vuoden ajan. Nyt tuntui ajankohtaiselta korvata yläasteen käsityötunnilla ommeltu ja toinen samoihin aikoihin lahjaksi saatu neulatyyny uudella, ja vieläpä neuloja samalla teroittavalla pöllöneulatyynyllä.

Halusin myös tehdä neulatyynystä sellaisen, jota on kiva katsoa ompelupöydällä. Pöllömalli löytyi Pinterestiä selaamalla. Valitsin sen, koska se seisoo tukevasti “omilla jaloillaan” ja ajattelin, että siksi se sopisi hyvin neulatyynyksi. Varmistaakseni, että pöllö pysyy pöydällä pystyssä, lisäsin sen pohjalle pienen kangaspussin sisällä riisiä. Riisi ei vahingoita neuloja vaikka siihen tulisikin osuneeksi.

Pöllön mallinen neulatyyny ylhäältä kuvattuna.

Löysin tarkoitukseeni sopivan kaavan ja ohjeen tältä sivulta. Lisäksi olen ottanut vinkkejä muistakin vastaavista ohjeista. Jonkin verran sovelsin myös itse, joten tässä tulee joitakin vinkkejä siitä, miten pöllö on mielestäni kätevintä valmistaa.

  • Ompelin sivusaumat ompelukoneella, jotta niistä tulisi riittävän tiiviit. Sisällehän on tarkoitus laittaa vanun sijaan teräsvillaa.
  • Toisin kuin monissa pöllöohjeissa neuvotaan, suosittelen kiinnittämään silmät ennen pöllön täyttämistä, mikäli ne on tarkoitus kiinnittää ommellen.
  • Teräsvilla, jonka löysin Minimanista, on pakattu pieniksi rulliksi. Avasin kaksi rullaa, ja lähdin täyttämään pöllöä “vuoraamalla” . Eli ulkoa sisälle päin. Toivittavasti kuva selventää tätä vaikeasti selitettävää asiaa. Näin pöllön pinnasta tuli sileämpi kuin jos olisin vain yrittänyt umpimähkään sulloa täytettä sisään.
  • Jätin pöllön pohjalle hieman tilaa, johon asetin kangaspussissa riisiä. Tarkoitus on saada pöllö pysymään pystyssä pöydällä. Riisi ei vahingoita neuloja vaikka tulisi epähuomiossa pistettyä sitäkin.
  • Koska en omista kuumaliimapistoolia, kiinnitin myös kankaalla päällystetyn pohjalevyn ommellen.
Ohjekuvia, joissa pöllön silmät kiinnitettynä, pöllön täyttäminen teräsvillalla ja pohjan pahvilevy.
1. Nappisilmät kannattaa ommella kiinni ennen pöllön täyttämistä.
2.-3. Pöllön täyttäminen aloitetaan vuoraamalla reunat teräsvillalla. Lopuksi täytetään keskelle jäävä kolo.
4. Pöllön pohjaan ommellaan kankaalla päällystetty pahvilevy.

2 Replies to “Teroittava pöllöneulatyyny”

Comments are closed.