Julkaisin jokin aika sitten ohjeen kanan suojasatulan perusmalliin. Tällä kertaa luvassa on ohjeet siipisuojan ja petolintujen pelotteluun tarkoitettujen silmien ompeluun.

Siipisuoja

Ennen kuin ryhdyt ompelemaan: Suojasatulan perusmallissa olen sijoittanut napit kanan niskaan, jotta sen olisi mahdollisimman vaikeaa itse nokkia nappeja pois. Siipisuojan kanssa napit eivät kuitenkaan oikein mahdu niskaan, joten olen siirtänyt napit kiinnitysnauhojen toiseen päähän silloin, kun suojasatulaan kiinnitetään myös siipisuoja.

Siipisuojien ompeluun tarvitset samoja kankaita kuin itse suojasatulaan. Leikkaa molemmista kankaista kaavan mukainen kappale.

Aseta kappaleet yhteen oikeat puolet vastakkain, ja ompele reunoja pitkin. Jätä kääntöaukko pitkän suoran sivun keskelle. Ohenna tarvittaessa saumanvaroja, ja leikkaa kaareviin kohtiin aukileikkaukset. Käännä siipisuoja oikein päin, ja tikkaa reunoja pitkin. Samalla kääntöaukko sulkeutuu.

Kiinnitä siipisuoja nuppineuloilla paikoilleen, ja ompele se kiinni suojasatulan pitkittäissuunnassa suoralla ompeleella.

Silmät

Leikkaa punaisesta, keltaisesta ja mustasta kankaasta kaksi ympyrää kustakin. Punaisen ympyrän halkaisija voi olla esim. 4,0 cm, keltaisen 3,5 cm ja mustan 3,0 cm. Sijoita silmät aika keskelle suojaa, jotta molemmat näkyvät ylhäältä päin kanaa tarkkailevalle petolinnulle. Kiinnitä ensin punaiset ympyrät tikkaamalla niiden reunaa pitkin kapealla siksakilla. Sen jälkeen keltaiset ja mustat ympyrät. Myönnettäköön, että alla olevassa kuvassa näkyvä ompelujälki ei ole maailman siistein. Mikäli tavoittelet parempaa lopputulosta, ja applikointi ei ole tuttu menetelmä, vinkkejä saa esimerkiksi Punomon sivuilta ja Mutturalla-blogista.

2 Replies to “Siipisuoja ja silmät kanan suojasatulaan”

  • Tämä olikin opettavainen postaus! En ollut koskaan kuullutkaan tällaisista suojista, jos sanat siipisuoja ja suojasatula olivat aivan oudot. Piti ihan Googlelta kysyä ja mennä lukemaan lisää asiasta. Jep, taas opin uutta eli *oppia ikä kaikki* kuten sanotaan.
    Hyvää toukokuuta ja kanoille turvallista elämää!

Comments are closed.