Penaalit kuuluvat syksyyn ja koulujen aloitukseen. Siksi kai penaali-innostus iski juuri nyt, vaikka kouluun ei kukaan ole meidän perheestä lähdössä. Halusin tehdä jotain uutta ja erilaista, käytännöllistäkin. Piirsin hienot suunnitelmat paperille ja jopa kertasin lukion trigonometriaa, jotta mitat tulisivat oikein. Mutta sain huomata, ettei pidä kuvitella liikoja. Vielä toteuttamaton keksintö saattaa olla toteuttamaton yksinkertaisesti siksi, ettei sitä ole mahdollista toteuttaa. Niin kävi tämän penaalin kanssa.

Puikkopenaali kivellä.

Onneksi penaali oli pelastettavissa, vaikkei alkuperäinen ajatus toiminutkaan. Siitä tuli joka tapauksessa kolmeosainen, ja joka osastolla on oma vetoketjunsa. Osastot ovat sen verran pieniä, että tavaroiden löytäminen pitäisi olla vaivatonta. Eri väristen kankaiden avulla osastot erottuvat toisistaan, ja kolmen osaston jako jää pian mieleen.

Puikkopenaali kivellä.

Kuten kuvista ehkä juuri ja juuri näkyy, olen ommellut reunasaumat käsin. Koska penaali on joka tapauksessa koottu eri värisistä tilkuista, ompelin jokaisen sauman myös eri tavalla. Käytin muliinilangan kahta säiettä, jotta ompeleesta tulisi hieman erottuvampi

Puikkopenaalin pääty.

Muita tässä blogissa esiteltyjä käsityövälineiden säilytysratkaisuja tähän mennessä ovat: