Kuinka maksimoida käsitöiden parissa vietettävä aika? Ainakin ottamalla neulepuikot mukaan hiekkalaatikon reunalle ja leikkipuistoon. Näyttää vahvasti siltä, että tulemme tänä kesänä viettämään suurimman osan ajasta ulkona. Siitä pitää taaperomme huolen. Sen vuoksi aion “ulkoistaa” myös omat harrastukseni ja keskittyä projekteihin, joita voi tehdä jatkuvasti paikkaa vaihtaen ja lapsen perässä juosten. Jotta projekti kulkisi luontevasti mukana, valmistin tämän käsityöpussin, joka on helppo sujauttaa kyynärtaipeeseen roikkumaan.

Käsityöpussi hiekkalaatikon reunalla.

Valitsin käsityöpussin malliksi japanese knot bag eli japanilaisen solmukassin, koska se näyttää mielenkiintoiselta. Yksi hyvä ohje on tässä, vaikkakin muokkasin mallia hieman. Tein oman kassini pohjasta suorakulmaisen tämän ohjeen mukaan, koska se tekee kassista tilavamman. Taskun jätin pois, koska epäilin, että kassini pienen koon vuoksi tasku menisi vain ruttuun kun pussin suu on kiinni.

Käsityöpussi, jonka sisällä lankakeriä ja neulepuikot.

Tämä kassi toimii hyvin neuletöiden kanssa, mutta voipa olla, että teen vielä toisen taskuilla varustetun version ompelutöitä varten.

Joko tiedät, minkä neuleen aloitat kun käsityökassi on valmis? Kokeile vaikkapa lapsen neulottuja jarrutossuja, jotka löydät tämän linkin takaa.